Omdat we nu thuis werken en leren is het soms lastig om kinderen de hele tijd bezig te houden als je als ouder of leerkracht ook andere dingen te doen hebt. Wij helpen je graag op weg door een aantal voorbeelden te geven hoe je jezelf en de kinderen bezig houdt.

Digi-doener-dingen voor thuis
Futurenl heeft speciaal vanwege het coronavirus  een hulplijn voor het inrichten van thuisonderwijs en extra uitdagende thuisopdrachten beschikbaar gesteld. De opdrachten zijn voor zowel de onder- als midden- en bovenbouw en het Voortgezet Onderwijs bedoeld. Bekijk de digi-doener-dingen thuisopdrachten hier.

Online luisterboeken
Je hebt natuurlijk niet altijd tijd om een uitgebreid voor te lezen tijdens het thuiswerken. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van (luister)boeken beschikbaar zodat kinderen zichzelf zoet kunnen houden en jij gewoon je werk verder kan doen. Luisterboeken zijn nu gratis online toegankelijk voor alle leeftijden via de bibliotheek. De LuisterBieb heeft speciaal voor iedereen die thuis moet blijven extra luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb-app. Voor kinderen zijn er 12 nieuwe luisterboeken, en voor volwassenen maar liefst 16. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Spreekbeurt over corona
Kinderen weten dat ze thuis les volgen vanwege het coronavirus maar weten ze ook precies wat het inhoudt? Laat de kinderen hier een spreekbeurt over houden die ze presenteren met behulp van PowerPoint.

Educatieve TV
Ook de NPO zet haar aanbod voor de jeugd extra in het zonnetje. Hun aanbod staat volledig online, opgedeeld in leeftijdsgroepen. Kijk bijvoorbeeld naar alles van Schooltv. Voor kinderen vanaf groep 6 heeft de Rijksuniversiteit van Groningen een online lesserie in elkaar gestoken waarmee kinderen bezig zijn met onderzoek op het gebied van het thema duurzaamheid. Wetenschappers vertellen hoe je onderzoek doet en vervolgens worden de kinderen in 5 afleveringen aan het werk gezet om zelf met onderzoeken te starten. Bekijk de afleveringen hier.

Online (gratis) cursussen
Nu je meer tijd hebt voor andere zaken geven we je graag voorbeelden van online cursussen die je nu bijvoorbeeld eindelijk eens kunt gaan volgen.

Vingervlug typen
Wil je sneller zijn in je werk? Dan is vingervlug over je toetsenbord walsen natuurlijk erg handig. Ben jij of je kinderen nog niet zo snel als je zou willen? Verbeter je skills dan door een gratis online typecursus te volgen via https://www.gratislerentypen.nl/

Kweek je eigen groente
Door het thuiswerken zitten we meer thuis dan voorheen en zeker nu het heerlijk lente weer is en er nog mooier weer op komst is willen we natuurlijk graag naar buiten. Ideaal weer dus om een moestuintje te gaan kweken. De MaagLeverDarm stichting heeft een leuke minigids voor kinderen uitgebracht waarmee kinderen via een aantal stappen zelf een moestuintje kunnen gaan kweken. Bekijk hier de MLDS_Minigids_Moestuin_Online.

 

 

 

Menu