Blog

De lancering van Miloo

Blog geschreven door:

Priscilla Wittebrood — Accountmanager Regio Noord-West Nederland

 

Zoals de titel aangeeft, lanceert Skool niet alleen een blog met interessante weetjes over het onderwijs, maar wordt ook het nieuwe concept Miloo in September 2018 gelanceerd. Wanneer ik zelf de scholen in mijn regio bezoek en Miloo presenteer, merk ik dat iedereen wel toe was aan deze nieuwe stap binnen Skool. Het gebruiksgemak van één omgeving is echt een verademing voor elke eindgebruiker.

Waar staan Miloo en Miloo+ voor?

Miloo is de afkorting van Mijn Leeromgeving Online. Miloo is dé digitale leer- en werkomgeving voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs. Met Miloo wordt gepersonaliseerd leren nog makkelijker en krijgt men toegang tot de eigen bestanden op een vereenvoudigde manier. Met Miloo komt voor de leerkracht en leerling alles samen. Miloo is standaard inclusief koppeling met Entree, Basispoort, Readspeaker, Kindvriendelijke zoekmachine, App builder en koppeling naar de Apple App Store. Miloo is op elk device met een internetverbinding te gebruiken.

Miloo is leverbaar als DLWO én in combinatie met het modulaire beheer binnen de onderwijsinstelling. Dat is de plus op Miloo+

Miloo is compleet

Miloo voor Leerkrachten

De Miloo omgeving voor leerkrachten is benaderbaar in een gebruiksvriendelijke omgeving, maar ook in een zakelijke omgeving. Je kunt in Miloo op elke gewenste plek eigen tegels toevoegen. Deze tegels bevatten links naar informatie die jij als leerkracht belangrijk vindt. Het kan een filmpje zijn, een document, een digitale les of een website. Geordend en device onafhankelijk. De leerling vindt ze op de plek waar jij ze wilt vinden. Daardoor bouw je een eigen leeromgeving op.

Naast het kunnen toevoegen van tegels op groepsniveau biedt Miloo de mogelijkheid om op leerlingniveau tegels klaar te zetten en al dan niet te tonen. Hierdoor kan je lesstof voor een leerling zichtbaar maken wanneer de leerling toe is aan deze lesstof. Het aanmaken van tegels en het aan- en uitzetten is super eenvoudig! Dit maakt gepersonaliseerd leren overzichtelijk, persoonlijk en snel te realiseren.

Miloo voor Leerlingen

Een wachtwoord voor een platform dat op alle internetdevices toegankelijk is. Een eenvoudige inlog met plaatjes op Microsoft devices. Een avatar waarmee de leerling zich kan identificeren. Miloo en Miloo Plus maken het gebruik van devices voor leerlingen gemakkelijk. En eenmaal ingelogd meteen toegang tot alle digitale lesstof van de uitgeverijen, de Office 365 apps en/of G-Suite.

Met de ReadSpeaker kunnen teksten in Miloo worden voorgelezen. Met Miloo komt alles samen

Miloo Beginscherm

Documenten waar iedereen bij kan

Miloo geeft toegang tot de webapplicaties van Microsoft Office 365 en/of Google G-Suite. Je kunt dus vanuit Miloo de OneDrive of Google Drive inkijken, een document aanmaken in Word Online of Google Docs en die delen met leerlingen of leraren.

Overal, altijd en alles toegankelijk

Miloo is via het internet toegankelijk voor elk apparaat. Met de Office 365 en G-Suite integratie kan je als leerkracht en leerling altijd bij je documenten vanaf elke locatie. Basispoort en Entreenet zijn opgenomen in Miloo dus alle webapplicaties die leerlingen en leraren nodig hebben zijn samengebracht.

Ook nieuwsgierig naar de nieuwe omgeving?

Vraag een gratis Demo aan! Dit kan heel gemakkelijk door in Basispoort het vinkje bij Miloo aan te zetten.