In deze onzekere tijden wil ik je graag informeren over wat wij bij Skool doen om de scholen te blijven ondersteunen. Aangezien de situatie rondom het coronavirus zich continu blijft ontwikkelen doen wij er alles aan om het onderwijsproces, wat niet meer klassikaal mag plaatsvinden, maximaal te ondersteunen. Middels dit bericht wil ik je op de hoogte brengen over wat wij doen op het gebied van onze bereikbaarheid, gezondheid, migraties, leveringen en thuiswerk- en leermogelijkheden.

Onze bereikbaarheid
Onze medewerkers en afdelingen zijn ook in deze periode volledig bereikbaar. Onze werkplekken zijn voor zo ver mogelijk naar de thuissituaties verplaatst. Dit om het risico om in aanraking te komen met het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Als onderneming zijn wij volledig ingericht op werken in de cloud en daarmee in staat de dienstverlening te leveren zoals we deze met elkaar hebben afgesproken.

Onze gezamenlijke zorg voor onze gezondheid
Als directeur, maar bovenal als collega, bewaak ik onze gezamenlijke gezondheid continu. Zo volgen we niet alleen de adviezen van het RIVM. We hebben ook aanvullende maatregelen genomen om de gezondheidsrisico’s voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Dagelijks worden mijn collega’s door mij, namens het Management Team van Skool, geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen. Deze informatievoorziening volgt na een speciaal voor de actuele omstandigheid ingericht overleg. Dit overleg vindt dagelijks in de ochtend en in de avond tussen mij en mijn management collega’s plaats.

Leveringen van nieuwe diensten en nieuwe hardware
Zoals bekend migreren we op dit moment de SkoolControl scholen naar de cloudoplossing van Skool, Miloo en Miloo+. Alle geplande migraties en uitleveringen, met inachtneming van de adviezen van het RIVM, gaan wat ons betreft door. Met alle scholen waarmee een afspraak gepland staat wordt vandaag (maandag 16 maart) contact opgenomen, ook voor de levering van hardware. Wel kan het zijn dat er op een gegeven moment voorraad gerelateerde problemen kunnen ontstaan. Op dit moment is daar echter gelukkig geen sprake van.

Geen Miloo(+) maar SkoolControl
Wij bieden de scholen die op dit moment nog gebruik maken van SkoolControl de mogelijkheid om in ieder geval t/m 30 april kosteloos gebruik te maken van het Miloo portaal. Hiervoor kan er met de Sales Consultant contact worden opgenomen. De Sales Consultant zal vervolgens de procedure met de school doorlopen. Met deze oplossing kunnen niet alleen Basispoort leerlijnen aan de leerlingen beschikbaar worden gesteld maar ook links naar online content en applicaties zoals Gynzy. Ter ondersteuning bieden we handleidingen en begeleidende filmpjes aan voor zowel de school als ouders om het inloggen te begeleiden. MijnSkool zal ook door ons t/m 30 april kosteloos beschikbaar worden gesteld zodat leerkrachten en overig personeel gegevens online beschikbaar hebben. Ook hiervoor graag contact opnemen met de Sales Consultant zodat deze de procedure hiervoor met de school kan doorlopen.

Effectief leren op afstand?
Samen met onze partner voor trainingen, Schoolupdate, is de e-learning module ‘effectief leren op afstand’ ter beschikking gesteld. Ga daarvoor naar https://academie.schoolupdate.nl/module/effectief-leren-op-afstand/

Mijn collega’s en ik blijven ons dagelijks maximaal in zetten om alles wat we beloven voor de scholen te blijven realiseren. In deze voor de maatschappij ingrijpende periode kan ik dan ook onze dienstverlening garanderen.

Wij wensen iedereen de komende periode veel wijsheid en sterkte toe.

Met vriendelijke groet,

Pecko Leenen
Algemeen Directeur

 

Menu