SkoolControl

SkoolControl is speciaal voor en door het primair onderwijs ontwikkeld en is dan ook in alle opzichten afgestemd op de specifieke eisen die het primair onderwijs stelt. Met SkoolControl hoeft er op school geen ingewikkeld beheer meer uitgevoerd te worden. De ICT'er kan zich richten op het helpen van collega's en het daadwerkelijk inpassen van ICT in het onderwijs. Leraren en leerlingen hebben met één muisklik toegang tot hun eigen werkomgeving en een veilige plek om (samen) te werken.

Automatisering als kracht

Educatieve software installeren is niet meer van toepassing bij SkoolControl. Duizenden verschillende Educatieve softwaretitels zijn beschikbaar binnen SkoolControl en kunnen met één muisklik aangevraagd worden. De installatie en distributie van software verloopt met SkoolControl volledig automatisch. Als u nieuwe softwarelicenties heeft aangemeld, zullen de werkstations de eerstvolgende keer als ze opstarten automatisch de bijbehorende software installeren. Bovendien kan de gebruiker in een uitgebreide titellijst met één klik zelf de software aan- en uitzetten die hij wel en niet wil gebruiken, van leerjaar tot leerling niveau. Mocht het nu onverhoopt niet lukken heeft Skool een servicedesk die u graag helpt met het opzoeken, toekennen en installeren van uw gekozen Educatieve software.

Meer dan 1200 scholen

Inmiddels maken meer dan 1200 basisscholen en 70.000 gebruikers in Nederland gebruik van SkoolControl. Inmiddels bestaat SkoolControl al 12,5 jaar, door deze jarenlange ervaring en de input van onze klanten passen wij continue onze dienstverlening aan om aan de wensen van de markt te kunnen blijven voldoen.

Voor de leerlingen

Leerlingen krijgen de ruimte voor hun eigen individuele ontplooiing, zonder dat zij hierbij bloot worden gesteld aan informatie die niet voor ze bedoeld is! Met SkoolControl heeft iedere leerling een eigen omgeving waarmee hij of zij de computer als leermiddel gebruikt.

Programma's opstarten, informatie zoeken en opdrachten inleveren gaat allemaal binnen dezelfde visuele omgeving. Hiermee heeft de leerling een simpele en eenduidige basis waaruit hij of zij de verschillende taken kan uitvoeren en praktisch bezig is om leerstof toe te passen. Skool is laagdrempelig in gebruik, zodat elke leerling er snel vertrouwd raakt.

De leerling kan makkelijk en eenduidig gebruik maken van de educatieve pakketten die voor hem zijn geselecteerd zijn door de leerkracht en/of ICT’er en leert tegelijkertijd de computer effectief in te zetten. SkoolControl betekent dat leren makkelijker en leuker wordt voor alle leerlingen.

Voor de leerkracht

Uitgangspunt van SkoolControl is de eenvoudige wijze waarop een leerling de lesstof oppakt. Door het hoge aantal educatieve software oplossingen die beschikbaar zijn binnen SkoolControl kan de leerkracht zijn of haar lessen zo breed mogelijk inrichten. Skool streeft er naar om de leerkracht in zo veel mogelijk educatieve oplossingen te kunnen voorzien.

Wie wat basiskennis van gangbare computerprogramma's heeft, zal met SkoolControl gemakkelijk uit de voeten kunnen. Voor verschillende leerlingen kunnen eenvoudig project- en groepsmappen worden aangemaakt.

SkoolControl is voor leraren de overgang van werken met computers naar onderwijs geven met computers, laptops of tablets. Daarnaast is het met Skool mogelijk de individuele leerling te monitoren en te begeleiden.

Binnen SkoolControl worden, op basis van leerlingprestaties, continu rapportages gegenereerd. Tot op detailniveau kan de leraar hiermee zelf bepalen welke onderwijsaspecten hij wil volgen. Bijvoorbeeld welke internetsites een leerling bezocht heeft of hoe lang er aan een bepaalde opdracht gewerkt is. Al deze gegevens worden overzichtelijk weergegeven. Zo blijft de leraar op de hoogte van de voortgang per leerling.

Voor de ICT’er

Met SkoolControl kan elke ICT-coördinator zich met zijn of haar primaire taak bezighouden: onderwijs ondersteunen met de inzet van ICT. De ICT-uren kunnen ingevuld worden met het uitzoeken van geschikte software en het begeleiden van collega's.

De opbouw is zodanig dat een leraar zelf programma's en opdrachten kan inzetten in zijn of haar lessen, zonder dat daar een specialistische cursus voor nodig is. Op die manier kan Skool snel en eenvoudig worden aangepast naar ieders wens.

Uiteraard kunt u bij vragen of problemen contact opnemen met onze servicedesk. De netwerkspecialisten van Skool bemannen de servicedesk zodat u altijd contact heeft met deskundig personeel. Tevens wordt er op gezette tijden preventief beheer uitgevoerd zodat het systeem altijd up-to-date is. De Skool-server installeert zelfstandig en zonder verdere interactie nieuw aangesloten werkstations, onafhankelijk van de hardware.

Educatieve software hoeft u nooit meer zelf te installeren: Skool heeft voor vrijwel alle software een automatische installatie beschikbaar.

Als u nieuwe softwarelicenties heeft aangemeld, zullen de werkstations de eerstvolgende keer dat ze opstarten automatisch de bijbehorende software installeren. De ICT-coördinator kan zich weer bezig houden met onderwijs en hoeft zich geen zorgen meer te maken om het netwerk.

Voor de school en het bestuur

Computers vormen een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs. Daarom is een kritische blik op iedere ICT-oplossing onontbeerlijk: "Wie verzorgt het beheer? Op welke manier kunnen we de lesstof binnen ICT integreren? En vooral, wat zijn onze jaarlijkse kosten?"

Skool voorziet in een behoefte aan een educatieve netwerkomgeving met een minimale behoefte aan beheer en onderhoud.

 • Laat uw leerlingen op een makkelijke en leuke manier gebruik maken van de educatieve meerwaarde van uw netwerk
 • Stel uw leraren in staat om niet langer te werken met de computer maar te onderwijzen met de computer
 • Geef uw ICT'ers het ICT-platform waardoor ze zich weer bezig kunnen houden met onderwijs en zich geen zorgen meer hoeven te maken over het netwerk
 • Houdt de kosten laag en inzichtelijk

Werkt u al met een beheerd netwerkconcept? De specialisten van Skool kunnen uw bestaande netwerk eenvoudig en betrouwbaar migreren naar Skool. U zult merken dat de overgang naar Skool beter aansluit op uw onderwijs. Omdat Skool het complete ICT-platform in eigen beheer kan leveren, kan zij u kwaliteit aanbieden die geen enkele andere partij kan evenaren.

Diensten SkoolControl

SkoolConnect

 • Gebruik SkoolControl

SkoolControl basis diensten

 • Beheer en onderhoud

 • Energiebeheer

  Geïntegreerde functie binnenSkoolControl en Mijn Skool. Zorgt ervoor dat alle computers in het vaste netwerk ingeschakeld en uitgeschakeld kunnen worden op zelf gekozen tijdstippen. Op deze manier kunt u de school al helemaal ‘bedrijfsklaar’ hebben voor het begin van de schooldag, met eventuele updates al geïnstalleerd. U kunt zelf in tijdschema’s bepalen wanneer computers ingeschakeld worden.
  Hierin zijn ook makkelijk wijzigingen in te brengen of uitzonderingen aan te geven. Met SkoolControl kunt u per jaar een veel op uw energiekosten besparen.

 • Panda antivirus

  Met de Panda Antivirus licentie is het mogelijk om een anti virusprogramma te installeren op elke leerkrachtcomputer.

 • Mijn Skool

  Mijn Skool is een webpagina waarmee elke leerkracht kan inloggen via het SkoolControl account. Met Mijn Skool kunt u vanaf elke computer toegang krijgen tot uw bestanden via de SkoolControl interface. Via Mijn Skool is het mogelijk om door middel van een SSO (Single Sigh On) koppeling overal op in te loggen. U hoeft dus niet opnieuw in te loggen voor uw emailbox of Educatieve Software.

 • Mijn Remote Backup (fair use)

  Met de Remote Back up wordt er automatisch elke nacht een back up gemaakt van uw bestanden. De Remote Back up grootte wordt bepaald door middel van een fair use. Deze fair use bedraagt minimaal 110 GB per school.

SkoolControl aanvullende diensten

 • MijnSkool extra

  Mijn Skool Extra is er speciaal voor bovenschoolse ICT’ers, locatiedirecteuren of bestuurders die toegang willen tot meerdere scholen.

 • SkoolLogin

  SSO binnen SkoolControl voor zowel ICT’ers, leerkrachten als leerlingen waarmee u met uw SkoolControl inloggegevens meteen bent ingelogd binnen Basispoort. Met SkoolLogin is het mogelijk om de leerlinggegevens rechtstreeks te importeren naar het volgende schooljaar.

 • SkoolControl app ondersteuning

 • Office365 ondersteuning

 • Skool RemotePC

  Skool RemotePC is de thuiswerkoplossing van Skool. Met RemotePC is het mogelijk om via een webportal in te loggen op uw eigen bureaublad binnen SkoolControl. Alle bestanden en documenten zijn beschikbaar zoals u gewend bent. Omdat RemotePC te gebruiken is via een webportal is het ook mogelijk om op een tablet of telefoon in te loggen op uw SkoolControl account. Het verschil tussen MijnSkool en RemotePC is dat u bij RemotePC de daadwerkelijke computer overneemt en zo bij al uw bestanden kunt en alle programma’s kunt opstarten. Bij MijnSkool is het alleen mogelijk om bestanden in te zien en weblinks binnen SkoolControl te openen. Bij Remote PC is het wel noodzakelijk om een computer ingeschakeld te hebben om toegang tot uw SkoolControl omgeving te hebben.
  Dit hoeft niet perse uw eigen computer te zijn.

 • Skool Webhosting

  Het onderbrengen van de website van de school binnen Skool Webhosting houdt in dat de website van uw school gehost wordt bij Skool. Via een duidelijke beheeromgeving kunt u uw website uploaden, databases aanmaken en toegangen instellen. Skool Webhosting is zowel mogelijk op een Linux als Windows server.

 • SkoolFilter

  Met SkoolFilter is het mogelijk om bepaalde webpagina’s te blokkeren voor gebruik door leerkrachten en leerlingen. Denk hierbij aan webpagina’s die bijvoorbeeld niet voor de ogen van kinderen bestemd zijn.