We begrijpen dat het terug op school zijn weer even wennen is. Niet alleen je pc maar ook jij moet opnieuw opstarten. Onderstaande tips helpen je daarmee op weg.

Computer/Laptop

Gaat de computer niet aan? 
Controleer of zowel het beeldscherm en de computer aan staat. Zie je nergens lampjes branden, controleer dan de stekker van de computer of deze zowel aan de computerkant als in het stopcontact goed zit.

Heb je geen verbinding meer met de computer?  
Laptop: Controleer of de wifi aan staat en of je verbonden bent met een wifi netwerk.
Computer: Controleer de netwerkkabel achter de pc en in de muur.

SkoolControl gebruikers
Kun je wel verbinding met het SkoolControl netwerk maken maar heb je geen internet? Check dan of je internetprovider een internetstoring heeft.

Printer
Problemen met printen of scannen? Controleer de netwerkkabel van de printer, mocht deze goed aangesloten zitten, trek dan gedurende 1 minuut de voedingskabel uit de printer en start hem opnieuw op.

Digibord

Touch werkt niet
Controleer of de kabel tussen het bord en de computer goed zit aangesloten.

Touch werkt wel maar is niet goed afgesteld
Probeer het scherm te kalibreren.

Geen beeld
Controleer of de kabels goed zijn aangesloten op de computer, druk eventueel de kabel nog een keer aan. Werkt het nog niet? Controleer dan of er stroom op het scherm staat.
Controleer middels combinatie ‘Windows + P’ of het scherm op dupliceren staat. Is dit niet het geval selecteer dan ‘dupliceren’ of klik op ‘Windows + P’ tot deze op dupliceren staat.

Geen geluid
Gaat het geluid via het scherm zelf? Zorg er dan voor dat de HDMI-kabel goed in het scherm  en in de computer zit. Bij een andere aansluiting zit er altijd een kleine ronde audio kabel (mini jack) tussen het bord en de computer, controleer ook of deze er dan in zit.
Gaat het geluid via externe speakers? Controleer dan of de audio kabel (minijack) tussen de computer en de luidsprekers goed is aangesloten.
Gaat het geluid over een soundbar via het bord? Controleer met wat voor kabel de soundbar aangesloten is op het bord. (bijvoorbeeld Optisch of HDMI) en kies deze vervolgens als input op de soundbar.

Mocht je er niet uit komen of nog andere vragen hebben, bel dan gerust onze Support desk 040-750 7777 

 

Menu