Wil je binnenkort je Chromebook opbergen voor langere tijd, bijvoorbeeld in de zomervakantie?
Volg dan onderstaande stappen op zodat je geen oplaad- of batterijproblemen hebt als je de Chromebook weer gebruikt.

Voorafgaand aan opbergen voor langere duur:

1.         Werk de Chromebooks bij naar de nieuwste versie van Chrome OS en laadt ze op tot minstens 80%. Hiermee zorg je ervoor dat de batterij niet volledig leegraakt, de batterij ontlaadt namelijk iets wanneer het apparaat niet op de lader is aangesloten.

2.         Sluit het apparaat aan op een oplader en zet het aan.

3.         Houd Refresh en Power tegelijkertijd ingedrukt.

4.         Haal terwijl je de knoppen ingedrukt houdt de stekker uit het stopcontact en laat de knoppen dan los. Het apparaat wordt uitgeschakeld en gaat niet meer aan.

5.         Probeer het apparaat in te schakelen met de aan/uit-knop. Als het apparaat niet aangaat, heb je de batterij ontkoppeld en kun je het apparaat veilig opbergen. Als het apparaat wel aangaat, herhaal je stap 2 tot en met 4.

Volg vervolgens onderstaande stappen bij het terug in gebruik nemen van de Chromebook:

1.         Sluit de Chromebook aan op een oplader en stroombron. Hierdoor wordt de batterij opnieuw met het apparaat gekoppeld. Schakel het apparaat in.

2.         Maak verbinding met WiFi en werk de Chromebook bij naar de nieuwste versie van Chrome OS. Dit kan enige tijd duren, omdat er mogelijk meerdere versies van Chrome OS zijn uitgebracht sinds het apparaat voor het laatst is bijgewerkt.

Google biedt aanvullende informatie over het opbergproces. Deze informatie vind je hier: https://support.google.com/chrome/a/answer/9139543.

Dell biedt standaard één jaar garantie op batterijen. Bij het opvolgen van bovenstaande stappen voorkom je een kritiek laag oplaadniveau wat kan lijden tot het onbruikbaar worden van het apparaat en heb je er dus langer plezier van!

Menu